Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o Kingston proizvodima - PC EKSPERT portal objavio članak o DataTraveler 200

Prosinac 14, 2009

Što drugi kažu o Kingston proizvodima - PC EKSPERT portal objavio članak o DataTraveler 200

RKSPERT portal objavio je članak o Kingston DataTraveler 200 128GB USB uređaju

PC RKSPERT portal objavio je članak o Kingston DataTraveler 200 128GB USB uređaju koji predstavlja nagovještaj ne tako daleke budućnosti u kojoj će 128GB kapaciteta biti prosjek, i u kojoj će USB 2.0 sučelje ustupiti svoje mjesto onome po 3.0 standardu. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Dimenzijama nije znatno veći od uobičajenih USB memorija, a ono što omogućava veliki kapacitet je smanjenje proizvodnog procesora memorijskih Flash čipova. Dimenzije kućišta su 70.39mm x 12.52mm x 22.78mm (DxVxŠ). Kućište se sastoji od dva dijela - jednog u kojem je smještena sva elektronika i USB konetkor, te drugoga (poklopca) koji je klizni i time u potpunosti prekriva USB konektor kada nije u upotrebi. Na stražnjoj se strani nalazi i prorez za vezicu koja ne dolazi u pakiranju. Plastika od koje je uređaj napravljen je prevučena gumenim premazom koji osigurava dobar "grip" u svim uvjetima. Da je transfer podataka u tijeku obavještava nas plava LE dioda.

Deklarirana brzina transfera je 20MB/s za čitanje te 10MB/s za zapis podataka na uređaj. Ove brojke i nisu vrijedne divljenja u odnosu na ogorman kapacitet, a kako je u praksi ćemo vidjeti iz testova. Formatiran u FAT32 kapacitet mu je 119.5GB, a ukoliko planirate kopirati datoteke većeg formata (što je logično ukoliko kupujete stick ovolikog kapaciteta) preporučamo NTFS ili exFAT formate. Na uređaju se nalazi Password Traveler aplikacija i vrlo iscrpne korisničke upute u PDF formatu za korištenje iste. Uređaj je kompatibilan sa gotovo svim dostupnim desktop operativnim sistemima pa tako i Windows 7, no Password Traveler aplikacija nije kompatibilna sa istim.

Zaključak

DataTraveler 200 128GB se u domaćim dućanima informatičke opreme prodaje po vrlo visokoj cijeni od 2.800kn (PDV uključen). Ovom visokom cijenom on je zapravo samo "showcase" današnjih mogućnosti Flash tehnologije i kao takav vjerojatno neće imati veliki broj kupaca. Njegova manja i znatno jeftinija braća od 32GB i 64GB će zasigurno ostvariti više tržišnog uspjeha. Ipak, ovaj uređaj predstavlja nagovještaj ne tako daleke budućnosti u kojoj će 128GB kapaciteta biti prosjek, i u kojoj će USB 2.0 sučelje ustupiti svoje mjesto onome po 3.0 standardu. Taj standard, znatno veće propusnosti, moći će bolje iskoristiti prednosti brzih i kapacitetnih Flash čipova kod čitanja podataka. Naravno, uvijek postoje i oni korisnici, vrlo dubokog džepa koji jednostavno moraju imati najnoviju tehnologiju i upravo je njima DataTraveler 200 kapaciteta 128GB i namijenjen."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT prosinac 2009.

Kompletan članak i rezultate testiranja pogledajte na PC EKSPERT stranicama

Naručite Kingston DataTraveler u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.